logo

Hogyan készíts gyönyörű prezentációt?

Egy gyönyörű és szórakoztató prezentáció elkészítése nem kell, hogy rakétatudomány legyen. Ahhoz, hogy egy ötletet, információt megfelelően át tudj adni, ahhoz könnyen érthető, figyelemfelkeltő formátumban kell bemutatnod. Egyes előadások azért készülnek, hogy rávegyék a nézőket egy bizonyos gondolkodásmódra, míg mások egy tárgyról tanítanak, de a túlnyomó többség mindkettőt megteszi. Számos módja van annak, hogy gyönyörű prezentációkat készíts, amelyek egyszerre informatívak és tetszetősek az olyan elemek kiegyensúlyozásával, mint a szín, a dizájn, a tipográfia, a márkaépítés és az alkotás. De bár mindenki látott már unalmas prezentációt, nem mindenki tudja, hogyan készítsen nagyszerűt. Íme néhány gyors tipp, hogy Te is gyönyörű preziket készíthess!

Legyen a prezentáció rövid, de érdekes

A megnyerő és szép diavetítés kulcsa, hogy rövid legyen. A legtöbb szakértő 10 diát és 20 perces beszédet javasol, de ez attól függ, hogy mit várnak el az előadástól. Még ha várhatóan egy órán keresztül is kell beszélned, ügyelj arra, hogy a diák gyorsan és könnyen emészthetőek legyenek. Soha nem árt, ha van néhány humoros bővítmény, vagy egy rövid pillanatnyi zene vagy hang, amely az egész vetítés során képes felhívni az emberek figyelmét.

Használj megkülönböztető sablonokat

Próbáld kerülni a készletsablonok használatát bármely programból, amelyet éppen használsz. A PowerPoint a legnépszerűbb, bár vannak más lehetőségek is. Olyan sablont válassz, amely letisztult és nem tartalmaz giccses vagy a témához nem illő dizájnt. Sőt, akár a sajátodat is használhatod.

üzleti prezentáció sablon
A kép forrása: all-free-download.com

Állíts be összeillő színeket, betűtípusokat és elrendezéseket

Érdemes szem előtt tartani azt a viszonylag egyszerű szempontot, hogy a prezentációkészítésre is van egy hüvelykujjszabály. Válassz öt színt, és használj egyet fő színként. Ez felhívja a figyelmet a diákra. Maximum 2-3 betűtípust használj , és ne zsúfold tele a dekoratív és a kézírásos betűkkel. Egy legyen a címekhez, egy a törzsszöveghez és egy utolsót az ábrákhoz. Végül válassz egy egyszerű elrendezési sémát, amely azt sugallja a nézőknek, hogy hol tartanak épp a prezentációban. A legalapvetőbb esetben ugyanaz az átmenet legyen a diák között végig és az elemeket is ugyanazzal a stílussal animáld, egymást kiegészítve. A betűméretet úgy válaszd meg, hogy ne kelljen nagyító a szöveg elolvasásához. Ha előadóteremben fogod levetíteni a prezentációdat, akkor a leghátsó sorban ülőnek is el kell tudni olvasni azt, ami oda van írva.

Bízz a képekben

Az embereket könnyebben megmozgatják a képek, mint a szavak. Különösen, ha egy prezentáció hosszabb vagy bonyolultabb, akkor hasznos, ha érdekes képekkel illusztrálod a mondanivalódat, és kevés szót (ideális esetben diánként kevesebb, mint 16-ot) használsz az ötlet közvetítésére. A stock fotók használata nagyszerű módja annak, hogy olcsón vagy ingyen helyezz el kiváló minőségű képeket, de kerüld az unalmas, semmitmondó fotókat.

Kerüld a túlzásokat

Nem kell minden elemnek animálva bejönnie a képbe, mert a nézők nem az animálási tudásodra kíváncsiak, hanem a prezentációd tartalmára. Képeket háttérként betenni nem mindig jó ötlet, a képekre írt szövege nehezebben olvasható, mint egy sima felületen. Világos háttérre ne írj világos színű betűvel, de ugyanez fordítva is igaz, a sötét háttérre írt sötét betű nem, vagy csak nehezen olvasható.

Ha szükséged van grafikai segítségre, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Hasonló bejegyzések

kapcsolat@grafont.hu

+36302252052

Minden jog fenntartva © GraFont Műhely 2024.