logo

Mitől modern ma egy webdesign?

ux

Mitől modern ma egy webdesign?

Egy kis visszatekintés

Néhány évtizede még csak a számítógépek kijelzője állt a felhasználók rendelkezésére az információ digitális feldolgozására. Ez a felület mind méretében, mind felbontásában erősen behatárolta a designerek lehetőségeit a tervezés során. Az áttörést az okoskészülékek megjelenése hozta, innentől kezdve a felületek kialakítása a technika fejlődésével kölcsönösen egymásra hatva történik azóta is. Az internet ma már a zsebünkben van, a kijelzők különböző mérete és felbontása, az egyes grafikai felületek teljes mértékben meghatározzák a mindennapjainkat. Míg korábban főként asztali gépet használtunk internetezésre, mára már ez az arány megfordult, az emberek zöme mobileszközökön netezik, a weboldalakat főként mobilon nézi és használja.

webdesign

A weboldal célja

Bármelyik trendet nézzük, összességében mindegyik irányzat célja a felhasználóbarát felület, a valódi terek érzékeltetése árnyékokkal, gombokkal vagy az ikonok jelentésének egyértelműségével. Olyan felületeket kell kialakítanunk, amelyek a felhasználót interakcióra késztetik. A vállalkozások tevékenységének egy jó része ma már az online felületen történik, nem egyszerű webes kirakatként kell egy weboldalra tekintenünk, hanem egy interaktív kapcsolódási felületre. Nagyon nem mindegy tehát, hogy a vásárlóid, ügyfeleid milyen felülettel találkoznak, elidőznek-e szívesen az oldaladon, kattintanak-e a megfelelő gombokra vagy inkább sietve inalnak el a konkurenciához. 

ux

Fontos az első benyomás

A weboldaladnak a jó ízlésen túl persze, pont olyan profinak kell látszani, mint mondjuk az offline megjelenésednek. Ha fizikai üzleted is van, akkor nyilván adsz a külső megjelenésére, hogy mi van a kirakatban, tiszta-e az üzlet vagy a benne dolgozó személy. A megfelelő betűtípusok vagy színek választása, a vállalkozásodról kialakult első kép fontos részleteit alkotják. A különböző technikai összetevők mind azt a célt szolgálják, hogy a leendő ügyfeled bizalmad szavazzon Neked. Egy jó webdesign ezt tudja a vállalkozásodnak adni, nem pusztán az összképet határozza meg, hanem ügyfelet hoz a vállalkozásodnak.

Ha szeretnél ügyfélszerző weboldalt a vállalkozásodnak, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

Hasonló bejegyzések

kapcsolat@grafont.hu

+36302252052

Minden jog fenntartva © GraFont Műhely 2024.